Partia de schi Pojorata

Partia de schi Pojorata are doua sectiuni. Prima dintre acestea este cunoscuta si sub denumirea de partia Malini, cu o suprafata de 2 hectare, si o lungime de 105 m. Referitor la aceasta partie panta de inclinare este de 19%, iar gradul de dificultate creste odata cu zona damburilor ce sunt amplasate pe a doua sectiune a acesteia.

YouTube previzualizare imagini

Partia Pojorata este prevazuta cu instalatie de transport cu ajutorul cablului tip teleschi cu o lungime de 520 de metri si o capacitate de 1000 de persoane pe durata unei ore.  A doua sectiune a partiei Pojorata este paralela cu prima, si are ca mod de urcare aceiasi instalatie si are o lungime de 600 metri. Mai putem spune despre partia de schi Pojorata ca beneficiaza de instalatie de nocturna, si de un ramtrac ce poate asigura nivelarea partiilor.

La baza partiilor exista o pensiune de unde se pot procura schiuri, saniute si echpament pentru schi, tot aici existand si o parcare, iar pe viitor se spera la o marire a acesteia, totodata procurarea unor tunuri de zapada si construirea unor sate de vacanta.

In aceasta zona daca doriti sa vizitati unele obiective turistice, va puteti indrepta spre Casa Memoriala Nicolae Labis, amplasata in localitatea Malini. Referitor la cazare in aceasta zona exista pensiuni ce va pot pune la dispozitie aproximativ 100 de locuri de cazare, iar de la primarie va puteti informa cu privire la partia de schi Pojorata, si programul cand aceasta este disponibila.