Partia Malini din Bucovina

Daca sunteti un impatimit al sporturilor de iarna, va puteti relaxa la partia Malini, in timp ce practicati sportul favorit. Comuna Malini se afla in parte de S-V  a Sucevei, pe cursul inferior al raului Suha Mare, pe langa muntii Stanisoarei, ce au o altitudine maxima de 1530 de metri.

Totodata, partia Malini este aflata la 20 km de Falticeni si la 12 km de Baia, localitate ce are o istorie bogata prin faptul ca a fost prima capitala a Moldovei. Numele acestei comune si inclusiv a partiei vine de faptul ca se afla langa o padure de malini, ce sunt vizibili si azi. Datorita acestui lucru s-a dezvoltat productia de lemn, si astfel s-au creat doua sate de vacanta si o partie de schi cu instalatie de teleschi, iar cei ce practica acest sport sunt asteptati oricand.

Partia Malini este situata ca si teleschiul in partea de sus a comunei, mai exact in satul Valeni spre pasul Stanisoara, pe partea dreapta a paraului Suha Mare.

Aceasta este una de categorie usoara spre medie cu o lungime de 800 de metri, iar referitor la traseu acesta este facut pe partea stanga, daca avem in vedere sensul de coborare, a teleschiului, cu o forma aproximativ semicirculara.

La o altitudine de circa 706 metri se afla statia inferioara a teleschiului. Comuna Malini este recunoscuta pentru obiectivele sale turistice, iar crearea partiei de ski Malini a fost un proiect important din acest punct de vedere, pentru cei ce practica sporturile de iarna si vor sa pentreaca un concediu sau o vacanta aici.